Poletno delo

V času, ki se približuje (poletne počitnice) boste zopet množično iskali delo pri nas.
Opozoriti vas želimo, da si morate najprej urediti članstvo pri nas. Naša objavljena prosta dela so na voljo le našim članicam in članom. Za vpis ali podaljšanje članstva za dijake in študente, ki se šolajo v Sloveniji, ne potrebujemo več potrdil o vpisu, ker imamo dostop do baze statusov Ministrstva za šolstvo in šport RS. Članstvo tako avtomatsko podaljšamo vsem vpisanim članom, ki imajo ustrezen status, ki potrjuje šolanje.
Na spletu lahko najdete več različnih slovenskih študentskih servisov, ne ponujajo pa  vsi dela v Pomurju.

1. VPIS novega člana

V času poletnih počitnic je na voljo veliko prostega dela vendar pa  je tudi veliko študentov in dijakov, ki iščejo študentsko delo. Zato se je poleti potrebno poleti za študentsko delo še posebej potruditi!

Nujno je dnevno spremljanje naših objavljenih prostih del.
Ko  dobimo novo naročilo dela, ga nemudoma objavimo, vse objave lahko sproti spremljate na naši spletni strani (tu) in facebooku . Prosta dela na naši spletni strani so sproti ažurirana, kakor hitro je posamezno delo oddano, ga odstanimo iz ponudbe.

Veliko dela se v poletnih počitnicah odda na način, da podjetja preko svojih zaposlenih omogočajo zaposlitev sorodnikom in znancem zaposlenih. Zato za delo povprašajte tudi znance, prijatelje, mogoče vam lahko tudi oni pomagajo.

Nekatera podjetja zahtevajo pisno prijavo – prošnjo za delo, vzorec prijave za študentsko delo. Če bi želeli delati v nekem določenem podjetju, ki ste ga sami izbrali, lahko tudi na njihov naslov/mail pošljete prijavo za delo, čeprav podjetje trenutno nima razpisanega dela pri nas. Pred poletjem podjetja zbirajo prijave študentov in dijakov za poletno delo, torej se je potrebno čim prej prijaviti – poslati prošnje za delo.

Največja gneča za poletno študentsko delo je ponavadi okoli 1.7. in zato je mogoče bolje, da si , poskusite delo najti že kakšen dan, teden, prej.

Če dela v juliju ne dobite, poskusite iskati delo v avgustu ali septembru (to velja za študente in dijake, ki so končali srednjo šolo) – takrat se naval nekoliko umiri in je prosto delo lažje dobiti.


Ko torej najdete neko ustrezno študentsko delo, imate urejeno članstvo pri nas  in se že dokončno dogovorite neposredno z delodajalcem, morate pred pričetkom dela pridobiti NAPOTNICO ZA DELO . 

Napotnica za delo je pogodba, ki zagotavlja zakonitost opravljanega študentskega dela, za vsako delo  morate imeti posebno napotnico. Vsi, ki imate urejeno članstvo za tekoče šolsko leto jo lahko dobite osebno pri nas, na vašo zahtevo vam jo pošljemo na izbrani naslov, lahko pa jo enostavno spletno naročite preko  povezave .


Iskreno vam želimo obilo uspeha pri iskanju ustreznega prostega poletnega dela.
Če imate kakršnokoli vprašanje, nas vprašajte (telefon, mail, skype, facebook…), radi vam bomo pomagali. Obiščite nas , veseli smo vašega obiska. Tudi v soboto!

Skupaj bomo vsekakor uspeli!
Darko in Karmen